Η ταβέρνα ΝΙΚΗ βρίσκεται στο παραδαδοσιακό χωριό Κερά Χερσονήσου.Η Κερά απέχει από το Ηράκλειο περίπου 50 χιλιόμετρα. Βρίσκεται πάνω στον επαρχιακό δρόμο Ηρακλείου- Οροπεδίου Λασιθίου. Αποτελεί το τελευταίο ορεινό χωριό του Δήμου Χερσονήσου και βρίσκεται σε υψόμετρο 680 μ. Το χωριό έλαβε την ονομασία του από το μοναστήρι της Παναγίας της Καρδιώτισσας. Αποτελείται από τρεις οικισμούς: την Κάτω Κερά, τη Μεσοχωριά ή Μονή Καρδιωτίσσης  και την Άνω  Κερά.
Οι επισκέπτες του χωριού πέρα από την Ιερά Μονή Καρδιωτίσσης αξίζει να επισκεφθούν την Αποτύπωση, ένα μεγάλο βράχο με μια φυσική παράσταση που θυμίζει τη μορφή της Παναγίας. Ακριβώς κάτω από τον βράχο βρίσκεται η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής.Απέναντι  από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής συναντάται το φαράγγι της Εμπασάς, το οποίο διαρρέει και ο ομώνυμος καταρράκτης.
Το Καρφί είναι ένα μεγάλο βραχώδες εξόγκωμα με απίστευτη θέα προς τις βόρειες ακτές της Κρήτης και το Οροπέδιο Λασιθίου. Στη κορυφή του έχουν εντοπιστεί ίχνη από μινωικό ιερό κορυφής. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1100 μέτρων.
Το φαράγγι της Ρόζας αποτελεί παρακλάδι του φαραγγιού της Αμπέλου.  Το φαράγγι έχει μεγάλη κλίση και αποτελεί περιπατητικό μονοπάτι.

Translate by
Created by ComputerView.gr
©2013 All Rights Reserved
Στο Παραδοσιακό Χωριό Κεράς Πεδιάδος Χερσονήσου
Νίκη Παραδοσιακή Ταβέρνα Κερά
τηλ.2897051204 6974421096
food@nikitaverna.gr

Τοποθεσία
Αρχική Σελίδα
Επικοινωνία
Πώς θα έρθετε
Τι θα φάμε